Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Păducelul: utilizări și beneficii pentru sănătate

Efectele păducelului asupra sănătății

Păducelul: utilizări și beneficii pentru sănătate Păducelul, cunoscut științific sub denumirea de Crataegus monogyna, este un copac sau arbust care a fost utilizat încă din secolul al XIII-lea în regiunile Angliei în diverse scopuri medicinale. Printre diferitele indicații medicinale ale utilizării păducelului sunt reglarea tensiunii arteriale, echilibrarea functiilor inimii, favorizarea circulației, relaxarea și chiar scăderea nivelului de anxietate.

Citește mai mult:Păducelul: utilizări și beneficii pentru sănătate

Protocol de prevenție contra COVID-19

Protocol de prevenție contra COVID-19

-recomandat de Dr. Cătălin Luca

 În contextul acestei pandemii cauzate de infecția cu virusul COVID-19 recomand următorul protocol de prevenție:

 1. Vitamina C alcalină forte: 3g de 2 ori /zi ( persoanele în vârstă și fumătorii cresc doza la 3g de 3 ori pe zi)

 2. Sanohelp: 2 picx3 /zi ( persoanele în vârstă 3 picx3)

 3. Artemisinin medica: 2 capsule de 2 ori / zi

 4. Vitamina D3 naturala: 4000ui/zi

 5. Zinc natural: o caps x2 /zi

Citește mai mult:Protocol de prevenție contra COVID-19

3 secrete contra grăsimii abdominale

Abdomenul perfect, un deziderat?

3 secrete contra grăsimii abdominale Întrebările cele mai frecvente adresate unui nutriționist sunt: „Cum pot să trăiesc mai mult?” sau "Ce pot face pentru a avea mai multă energie?" dar foarte frecventă este și întrebarea: „Cum pot să am un abdomen mai armonios?”

 Într-o lume în care suntem bombardați vizual de reclame și de filme care promovează abdomenul perfect, nu este de mirare că unele persoane devin obsedate de acest aspect. Cu toate că abdomenele perfecte și tonifiate depind parțial de moștenirea genetică, vestea cea bună este că există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă defini și tonifia zona abdominală. Iată care sunt acestea:

Citește mai mult:3 secrete contra grăsimii abdominale

5 suplimente pentru a proteja pielea de soare

Soarele îmbătrânește pielea?

 Doriți să vă protejați pielea de soare? Există unele suplimente nutritive care vă pot ajuta să reduceți sau să preveniți petele, uscăciunea și îmbătrânirea prematură a pielii.

 Pielea este bariera care protejează corpul de agresiunile mediului. Vara, este mai expusă radiațiilor solare și substanțelor chimice, cum ar fi clorul din piscine sau săpunurile iritante. Acest lucru poate provoca modificări ale metabolismului hidric și a structurii stratului cornos al pielii, care se manifestă prin uscăciune, riduri, roșeață și pete.

Citește mai mult:5 suplimente pentru a proteja pielea de soare

Cum să ne creștem rezistența față de Covid-19?

10 recomandări pentru a crește rezistența față de virusul Covid-19

Cum să ne creștem rezistența față de Covid-19? Pandemia cauzată la nivel mondial de virusul Covid-19 este încă în derulare. Un sistem imunitar puternic este cea mai bună apărare împotriva virusurilor respiratorii, inclusiv împotriva coronavirusului Covid-19. În acest sens, vă pot fi de ajutor obiceiurile sănătoase, alimentația și plantele medicinale.

 Imunitatea constă dintr-un set interacțional de celule, organe și țesuturi care ne apără împotriva agenților patogeni din toate părțile corpului. Dacă sistemul imunitar slăbește, virusurile se înmulțesc mai ușor. În acest articol vă explicăm cum să vă consolidați imunitatea urmând aceste zece recomandări simple:

Citește mai mult:Cum să ne creștem rezistența față de Covid-19?

Cum să spălăm corect fructele și legumele?

O bună igienă poate preveni infecția cu virusul COVID-19

Cum să spălăm corect fructele și legumele? Prevenirea este cel mai bun remediu pentru infecția cu coronavirusul COVID-19, reducând riscul de a fi infectat și de a răspândi virusul. Menținerea măsurilor de igienă și protecție de bază, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii și păstrarea unei anumite distanțe față de alte persoane, sunt câteva dintre recomandările principale ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește mai mult:Cum să spălăm corect fructele și legumele?